4,5-7 jaar

Ben jij tussen de 4,5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen, lekker buiten te spelen en allemaal dingen te leren? Kom dan bij de Bevers! Hier doe je allemaal leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij.
De kinderen van 4,5 tot en met 7 jaar worden bij scouting Woezik 'Bevers' genoemd. Bij de Bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van enthousiaste vrijwilligers. De Bevers komen iedere zaterdag 9:15 tot 11:15 bij elkaar.

Spelen in thema
De Bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de Bevers in een groep. Stuiter is een androgyn figuur, zodat zowel jongens als meiden zich met Stuiter kunnen identificeren. Bijna elke opkomst is er een Bever die de rol van stuiter mag vervullen en daarbij de leiding mag helpen.

In het dorp Hotsjietonia maken de Bevers allerlei avonturen mee en ze leren van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. De vaardigheden die kinderen bij de Bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de Welpen zodat de kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij scouting de 'doorlopende leerlijn' genoemd.
De Bevers gaan 3 keer per jaar op weekendkamp, waarvan 1 ouder-kind weekendkamp en 2 thema weekendkampen. Om het seizoen af te sluiten gaan ze 4 dagen op zomerkamp in de eigen blokhut.

Kom kijken wat we doen, je mag 3 keer gratis komen kijken!
Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op.